nieuws

VERNIEUWD ‘POLYGOON JOURNAAL’ TERUG IN DE BIOSCOOP

Hengelo, dinsdag 2 februari 2011
Wolff Cinema Groep en RTV Oost brengen in CineStar Enschede het regionieuws dagelijks via digitale projectie
Vanaf woensdag 16 februari a.s. wordt in CineStar Enschede dagelijks een regionaal bioscoopjournaal van één minuut vertoond voor aanvang van de filmvoorstellingen. Dit vernieuwde ‘Polygoon Journaal’ is een initiatief van de Wolff Cinema Groep en de regionale omroep RTV Oost. Er is sprake van een wereldprimeur: nooit eerder werd het dagelijkse regionieuws via digitale projectie vertoond in de bioscoop.
De samenwerking tussen bioscoopexploitant Wolff Cinema Groep en RTV Oost is mogelijk geworden door de technische ontwikkelingen op het gebied van filmprojectie en nieuwsverslaggeving. Het tweewekelijkse landelijke Polygoon Journaal, dat in de jaren tachtig werd ingehaald door de televisie, keert nu via digitale projectie dagelijks en in een regionaal jasje terug op het witte doek.
‘We moeten als bioscoopexploitant blijven inspelen op de digitale revolutie, die ook binnen onze branche gaande is’, zegt directeur Jordi Wientjes van Wolff Cinema Groep. ‘Sinds het verdwijnen van het Polygoon Journaal in de jaren ’80 is er veel veranderd. Het begon met aanpassingen van het beeldformaat, lichtniveau en geluidsconversie. Vervolgens is er gesleuteld aan de projectiemethodiek en nu is de 35mm film ingehaald door de digitale projectie. De verwachting is dat eind 2012 de Nederlandse bioscopen volledig digitaal zijn. Dit opent de weg voor nieuwe mogelijkheden. Met het regionieuws hopen we onze bezoekers iets unieks te kunnen bieden.’
Directeur Henny Everts van RTV Oost laat op zijn beurt weten dat naast de nieuwsprogramma’s op radio en TV, ruim 20% van de Nederlandse bevolking tegenwoordig het nieuws kan vergaren via smartphones. ‘Het nationale nieuws is inmiddels overal te verkrijgen. Voor ons als regionale omroep is het daarom interessant om via deze nieuwe weg, naast radio, TV en internet, ons nieuws te brengen. Vooralsnog wordt de uitzending elke dag ververst. Dankzij het digitale format kan dit zo vaak als nodig gebeuren. Voorheen was dit niet mogelijk, toen werd om de twee weken een nieuw journaal gemaakt en aangeleverd’, aldus Everts.
De eerste uitzending in CineStar Enschede op woensdag 16 februari a.s. zal feestelijk worden gevierd in het bijzijn van plaatselijke bestuursleden en genodigden. Het dagelijkse regionale bioscoopjournaal zal in CineStar Enschede in twee zalen te zien zijn. Naar verwachting zal eind juni zowel CineStar als Cineast Enschede volledig gedigitaliseerd zijn, waardoor het aantal deelnemende zalen zal stijgen naar dertien.
Wolff Cinema Groep is gevestigd in Utrecht en exploiteert 50 bioscoopzalen in 10 bioscopen in 7 steden in Nederland. Ook verzorgt het bedrijf de programmering van nog eens 27 onafhankelijke bioscopen.
RTV Oost is de regionale publieke omroep in de provincie Overijssel. De omroep is gevestigd in Hengelo en heeft daarnaast redacties in Zwolle en Deventer. RTV Oost maakt onafhankelijke radio en televisie die beantwoordt aan de belevingswereld van de Overijsselse bevolking, waarmee ze zich onderscheidt van andere stations.
Noot voor de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht of eventuele interview- en beeld aanvragen kunt u contact opnemen met de afdelingen pers en publiciteit.
PERS & PUBLICITEIT PERS & PUBLICITEIT
Wolff Cinema Groep RTV Oost
Ingeborg Tuinman Jennita Hingstman
Tel : 06 – 270 951 84 Tel : 074 – 2 456 455
Mail : ingeborg.tuinman@gmail.com Mail : j.hingstman@rtvoost.nl
ORGANISATIE ORGANISATIE
Wolff Cinema Groep RTV Oost
Jordi Wientjes Marcel Oude Wesselink
Tel : 030 – 850 25 00 / 06 – 513 167 55 Tel : 074 – 2 456 440
Mail : jwientjes@bioswolff.nl Mail : m.oudewesselink@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.