nieuws

Afsluiting snelweg A1 door ijzel opgeheven

De snelweg A1 tussen Rijssen en Deventer is weer open voor verkeer. De rijbaan was een groot deel van de avond afgesloten als gevolg van ijzel. De weg was door de ijzel spekglad geworden en er gebeurden tientallen aanrijdingen. Ook een rijstrook van de snelweg A35 is een tijd afgesloten geweest.
Alle wegen in Overijssel, maar vooral in Twente, waren spekglad door de ijzel. Er zijn tientallen ongelukken gebeurd, een aantal daarvan met letsel. Ernstige ongelukken hebben zich volgens de politie niet voorgedaan. Het gaat vooral om blikschade. Bergingsbedrijven konden het werk niet aan en er waren te weinig politieagenten om alle schade op te nemen. In Haaksbergen is een paardentrailer van de weg geraakt en gedeeltelijk gekanteld, waardoor de paarden er niet uit konden. Het busverkeer was ontregeld. Bussen reden niet, of met vertraging. Vanwege de veiligheid heeft de politie automobilisten gedwongen om stapvoets te rijden. Door de afsluiting van de A1 stond er de hele avond een file.
In het noordelijke deel van de provincie viel het volgens de politie IJsselland mee. Het was er wel glad, maar het aantal aanrijdingen bleef beperkt. Ook hier is vooral sprake van blikschade veroorzaakt door aanrijdingen. Persoonlijk letsel lijkt mee te vallen, zegt de politie IJsselland. Een auto gleed het het Ommerkanaal in en een motorrijder ging in Wijhe onderuit. Blikschade was er in Salland vooral op de A1 in de buurt van Deventer.

Zie ook:

Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.