nieuws

FC Twente speelt gelijk bij FC Utrecht

FC Twente heeft zondag een punt overgehouden aan het uitduel bij FC Utrecht. In een enerverend duel werd het 1-1 in Nieuw Galgenwaard.
De kansen waren in het begin van de wedstrijd voor Utrecht en die ploeg kwam na 37 minuten op voorsprong door De Kogel, hij kon binnenschieten na mooi voorbereidend werk van Asare. Vlak voor de thee was Douglas nog dicht bij de gelijkmaker, maar Vorm kon de bal uit een hoekschop wegwerken voordat de verdediger binnen kon koppen. Vijf minuten na rust kwam Twente wel op gelijke hoogte. De Jong bediende na een mooie loopactie Chadli en de Belg schoot hard en laag binnen. Utrecht leek even later op voorsprong te komen, Duplan lobte de bal over Mihaylov maar de doelman wist de bal op knappe wijze uit zijn doen te slaan. Daarna ging het spel op en neer, kopte Duplan nog op de lat en waren Ruiz en Douglas er nog dicht bij voor Twente, maar gescoord werd er niet meer. Na de wedstrijd van zondag is Twente gedeeld koploper. PSV verloor zaterdagavond van ADO Den Haag en beide ploegen hebben nu 47 punten, Ajax volgt op plek drie met drie punten achterstand op de koplopers.

FC Utrecht - FC Twente 1-1

1-0 De Kogel (37)
1-1 Chadli (50)
Arbiter: Van Hulten
Geel: Wisgerhof, De Kogel, De Jong, Leugers, Rosales, Asare, Bajrami, Douglas
FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Vorstermans, Wuytens (Schut/21), Nesu, Strootman, Lensky, Duplan, Asare, Mertens, De Kogel (Nijholt/70).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Leugers (Buysse/83), Brama, Landzaat, Janssen, De Jong, Janko (Ruiz/46), Chadli (Bajrami/86).
Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.