nieuws

Grote Twentse Carnavalsoptocht live bij TV Oost

Esther Rikken en Oene Loonstra
Esther Rikken en Oene Loonstra
Dit weekend kun je weer genieten van een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal.
De bonte stoet trekt op zondag 6 maart door de Oldenzaalse binnenstad, met duizenden deelnemers. Het publiek kan genieten van tientallen versierde wagens, grote en kleine groepen, één- en tweelingen, eigen nummers, muziekkorpsen en hooghedenwagens. De optocht in Oldenzaal staat wijd en zijn bekend om haar fantastische sfeer en trekt elk jaar rond de 100.000 bezoekers. TV Oost brengt de feestelijkheden in beeld met meerdere camera’s. De live-uitzending is zondag 6 maart te zien vanaf 12.30 uur.
Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag, bijgestaan door Hans Siers van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt dezelfde avond herhaald van 18.10 tot 20.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 6 maart in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal.

Rosenmontag

Op maandag 7 maart wordt het verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht herhaald van 10.30 tot 12.30 uur. Radio Oost doet op deze ‘Rosenmontag’ opnieuw live verslag van de festiviteiten in Oldenzaal, waar dan onder meer de Kinderoptocht door de stad trekt. Vanaf 13.00 uur zijn bij TV Oost live sfeerbeelden te zien vanuit ‘Boeskoolstad’. TV-kijkers en carnavalsvierders kunnen SMS-berichten sturen die in beeld te zien zijn. Een berichtje sturen naar kijkers? SMS: ALAAF
Het live TV-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.