nieuws

Ter Mors wint B-finale 1.500 meter in Moskou

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors heeft zaterdagmiddag de B-finale op de 1.500 meter gewonnen. De shorttrackster uit Enschede zegevierde bij de wereldbekerwedstrijden in het Russische Moskou.
Het leverde Ter Mors een negende plaats op in het afstandsklassement. Ter Mors werd in haar heat in de halve finale vierde en was daarmee veroordeeld tot de B-finale. In de B-finale hield ze landgenote Annita van Doorn en de Canadese Marie-Eve Drolet achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden. De 1.500 meter werd gewonnen door de Amerikaanse Katherine Reutter, die de A-finale op haar naam schreef.
Ter Mors komt nog in actie op de 1.000 meter. Met de Nederlandse ploeg plaatste de Enschedese zich voor de finale van de 3.000 meter aflossing. Ter Mors werd samen met Annita van Doorn, Sanne van Kerkhof en Yana van Kerkhof derde  in de halve finale en gingen als vijfde en laatste naar de finale.
Bij de heren kwam Christiaan Bökkerink niet door de heats op de 1.500 en de 1.000 meter. Op de 1.500 meter eindigde de Enschedeër als dertigste. Op de 1.000 meter moest Bökkerink genoeg nemen met plaats 38.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.