nieuws

Geen individueel succes voor Ter Mors in Dresden

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors heeft geen gelukkige dag gehad bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Dresden. De shorttrackster uit Enschede werd individueel al vroeg uitgeschakeld.
Op de 500 meter werd Ter Mors gediskwalificeerd in de series, waardoor een kwartfinale er niet in zat. Ze liep in de laatste bocht tegen een penalty aan. In de voorrondes werd Ter Mors nog wel tweede in haar heat. Op de 1.000 meter was ze evenmin succesvol. Ter Mors werd ook op de 1.000 meter tweede in haar heat in de voorrondes, maar vierde en laatste in haar heat in de series. De Enschedese kwam bij de start ten val. Ter Mors is op de 1.000 meter veroordeeld tot de herkansingen, die zaterdag verreden worden. 
Met de aflossingsploeg bereikte Ter Mors werd de halve finale op de 3.000 meter. Nederland, dat naast Ter Mors ook bestaat uit Annita van Doorn, Sanne van Kerkhof en Yara van Kerkhof, werd tweede in hun heat in de series achter China. Zaterdag rijdt Nederland de halve finale tegen China, Zuid-Korea en Italië. Christiaan Bökkerink uit Enschede komt niet in actie in Dresden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.