nieuws

Harm oet Riessen dinsdag begraven

Harm Agteresch
Harm Agteresch
Harm Agteresch wordt dinsdag in Rijssen begraven. Harm Agteresch, beter bekend als Harm oet Riessen, overleed donderdagavond op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Belangstellenden zijn uitgenodigd om de afscheidsdienst in het Parkgebouw in Rijssen bij te wonen. Vanaf kwart over 10 is er gelegenheid tot condoleren.
Op verschillende websites wordt massaal gereageerd op het overlijden van Harm oet Riessen. Het condoleanceregister dat voor hem is geopend op internet is inmiddels tientallen keer getekend. Ook op de website van RTV Oost en Twitter wordt massaal gereageerd. Uit alle reacties blijkt hoeveel Harm werd gewaardeerd als entertainer en als mens.  

Een aantal reacties op de website van RTV Oost:

Pauline te Nijenhuis-Analbers - Nooit meer "dom lullen" aan de telefoon. nooit meer koorwerk bij je prachtige nummers doen, nooit meer mij in de gordijnen jagen omdat je bij me kwam met een slang tijdens een optreden. Lieve Harm, rust zacht, ik zal je nooit vergeten. Bedankt voor je vriendschap. Ik wens de familie veel sterkte toe de komende tijd. Liefs en knuf van Pauline.
Beant - Helaas is er met Harm weer een uniek mens van ons heen gegaan. Harm was authentiek Rijssens en authentiek Twents. Harm je bent als streekartiest onvervangbaar maar ik heb van je genoten. Daarvoor zal ik je altijd dankbaar zijn. En ik wens de nabestaanden alle kracht toe om dit verlies te verwerken.
Evi - We wisten dat Harm ziek was en dat het niet goed ging maar toch schrik je als je het hoort. Harm was een ambassadeur voor het Twentse dialect en heeft mij als Gelderse in Twente toch aardig wat woorden geleerd. Ik wil de familie zijn vriendin,vrienden en oud collega's heel veel sterkte wensen in deze moelijke tijd. Harm zal nooit vergeten worden want zijn muziek en zijn uitspraken leven voort in de mensen. Harm rust zacht.

Reacties op Twitter:

@petritsterenberHarm oet Riessen is overleden, wat een gemis van een geweldige regionale grappenmaker
@zwemmer431Harm oet Riessen is niet meer...nostalgie van mijn jeugd
@robard65 - Harm oet Riessen overleden. Hij wou ooit machinist worden, maar hij zakte op een bijzondere verrichting; Keren op de rails. Briljant
@ssoepieDenkend aan Harm oet Riessen: I come from Twentieland! Hoevaak heb ik dat in buitenland niet gezegd. Als me gevraagd werd nr nationaliteit

Overlijdensadvertentie in de TC Tubantia:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.