nieuws

Veel aandacht voor ‘Ster van Zwolle’ bij RTV Oost

Ster van Zwolle
Ster van Zwolle
Zaterdag 26 februari gaat het Nederlandse wielerseizoen traditioneel van start met de ‘Ster van Zwolle’. De wielertoer, met start en finish in de provinciehoofdstad, wordt dit jaar voor de 51e keer georganiseerd. Radio en TV Oost doen uitgebreid verslag.
Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn bij Radio Oost live bijdragen te horen over het verloop van de wedstrijd. Het radioverslag wordt verzorgd door oud-wielrenner Hennie Kuiper en verslaggever Paul Schabbink vanuit de auto en verslaggever Nico Wantia vanaf de motor. TV Oost Sport besteedt zondag 27 februari vanaf 18.10 uur elk uur ruim aandacht aan de Ster van Zwolle.
Voor het eerst prijkt de Ster van Zwolle als 1.2-wedstrijd op de internationale UCI-kalender, waardoor er meer continentale ploegen dan ooit aan de start zullen verschijnen. Skil-Shimano laat helaas verstek gaan, maar de Nederlandse continentalteams zijn er met hun sterkste troeven. De upgrading van de Ster van Zwolle heeft zelfs tot gevolg dat de organisatie een aantal ploegen teleur moest stellen. Een recordaantal van 200 renners begint zaterdag 26 februari aan de ruim 170 kilometers tellende koers. De start vindt plaats op het Grote Kerkplein, de finish is traditiegetrouw op de Ceintuurbaan.
De Ster van Zwolle: zaterdag 26 februari van 12.00 tot 17.00 uur live bij Radio Oost en zondag 27 februari vanaf 18.10 uur elk uur bij TV Oost Sport.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.