nieuws

Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes
Chocolade cupcakes
Ingrediënten:   * 150 gr boter, op kamertemperatuur * 300 gr ruwe rietsuiker * 2 eieren * 1 theelepel vanille-extract * 1 theelepel instant koffie * 1 mespuntje cayennepeper * 280 gr witte bloem * 50 gr cacaopoeder * 1/4 theelepel bakpoeder * 1/2 theelepel soda bicarbonaat * 1 theelepel zout * 350 ml water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4 en vet 2 bakvormen voor 12 muffins of gebruik kleine papieren cupcake-vormpjes. 
In een middelgrote kom boter en suiker met een mixer licht en luchtig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen, vervolgens de vanille, instant koffie en cayennepeper.
Voeg vervolgens afwisselend water en bloem, cacao, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout aan het mengsel toe tot het geheel grof gemengd is. Verdeel nu het beslag gelijkmatig over de bakvormen.
Doe de cakejes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze tot de bovenkant lichtbruin is, terugveert als u er zachtjes op drukt of wanneer u er met een coctailprikker inprikt de prikker droog is. Laat de cakejes vervolgens in de bakvorm op een rooster afkoelen.
Wanneer de cakejes zijn afgekoeld kunt u ze op een presenteerschaal leggen en naar wens glaceren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.