nieuws

Rabobank wint ploegentijdrit Tirreno-Adriatico

Bram Tankink
Bram Tankink
De Rabo-ploeg heeft woensdag de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De ploeg, met onder meer Bram Tankink uit Haaksbergen in de gelederen, was na 16.8 kilometer met 18.08 minuten de snelste in Marina di Carrara.
De ploegentijdrit was de eerste etappe van de wedstrijd en daardoor is Rabobank nu met zes man leider in het klassement. Lars Boom kwam bij de Nederlandse formatie als eerste over de streep en zal daarom in de tweede etappe de leiderstrui om zijn schouders dragen. Tankink staat op plek vier in het algemeen klassement.
Joost Posthuma en Tom Stamsnijder eindigden met Leopard Trek slechts op plek zeven. Enschedeër Posthuma is daarmee niet tevreden. Hij noemt het resultaat van de openingsrit zelfs teleurstellend. Posthuma haalde zelf de finish niet in het treintje dat aangevoerd werd door Fabian Cancellara. Hij moest het tijdritteam in de twaalfde kilometer laten gaan en alleen naar de finish peddelen. Ook teamgenoot Tom Stamsnijder uit Bornerbroek viel een kilometer voor de finish af. Hij was de vijfde renner van de ploeg die over de finish kwam en zette zo de tijd van 18.37 neer. Vanuit zijn hotel in Italië laat Posthuma weten dat hij toch het vertrouwen in de ploeg blijft houden. Op zijn website zegt de renner dat de koers nog niet is verreden. De meerdaagse rittenkoers in Italië telt zeven ritten en is 1075 kilometer lang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.