nieuws

Woensdag 16 maart: Het bloed kruipt.....

Jaap Even
Jaap Even
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op 31 januari van dit jaar startte de inschrijving voor de 95-ste Vierdaagse van Nijmegen. Ik heb me weer bij de leiding van RTV Oost gemeld met de vraag of 'we' het weer gaan doen. En dit nieuwe dagboek bewijst dat ik ook dit jaar weer ga proberen de vier keer vijftig kilometer te voltooien.
Het wordt de derde keer en ik heb er weer heel erg veel zin in. Gek eigenlijk, want na de vorige editie zag ik het niet echt meer zitten. Ik heb vanaf dag één last gehad van blaren. Terwijl ik de eerste keer geen blaar heb gezien. Gelukkig was er in het hotel een blarenpost ingericht en werd ik zo goed en zo kwaad als het ging geholpen. Maar na de Vierdaagse heb ik toch nog best lang last gehad.
Maar ik zei het hierboven al…..het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen ik de bevestiging kreeg heb ik gelijk spijkers met koppen geslagen en een hotel geboekt. Na de eerste keer Boxmeer en vorig jaar Papendal wordt het deze keer Nijmegen-Molenhoek. Weer een Van der Valk hotel, maar nu betrekkelijk in de buurt van start en finish. Ik heb me laten vertellen dat het zes tot zeven kilometer van het centrum van Nijmegen ligt. Dat is dus te fietsen. Vorig jaar wilde ik steeds per sé om half twee ´s middags binnen zijn zodat ik de eerste bus naar het hotel kon halen+ de volgende vertrok pas anderhalf uur later. Dat geeft toch een bepaalde druk tijdens het lopen. Nu heb ik daar dus geen last van. Hoop ik. En een groot voordeel is dat ´s morgens om 02.00 uur het ontbijtbuffet open is. Vorig jaar kon je om half drie bij de receptie een tasje afhalen met een paar broodjes en een mars. Dat was ontbijt en lunch tegelijk, dus daar werd ik niet echt vrolijk van. Overigens niks ten nadele van het hotel vorig jaar, want verder was het piekfijn in orde.
Maar goed, het duurt nog een maand of vier. Tijd voldoende om me goed voor te bereiden. Ik heb afgelopen weekend vijftien kilometer gelopen en combineer komend weekend het kappersbezoek in Ootmarsum weer met een training. Het leuke is dat ik ook weer mensen tegenkom die ik heb leren kennen tijdens oefentochten of de Vierdaagse zelf. Ik realiseer me dat ik deze keer vroeg begin met het dagboek, maar dan kunnen we er met z´n allen lekker lang van genieten.
U kunt me net als vorige jaren tips, adviezen of wat dan ook melden via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. Ik heb er zin in!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.