FC Zwolle scoort wederom niet en ziet RKC komen

FC Zwolle heeft punten gemorst in de strijd om het kampioenschap door gelijk te spelen tegen RBC Roosendaal. Net als afgelopen week vielen er geen treffers in het FC Zwolle stadion.
In de eerste helft was Zwolle de wat betere ploeg, maar kregen beide ploegen kansen. Een vrije trap van Albert van der Haar, die zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Zwolle speelde, werd bijna in eigen doel gewerkt door Martina. Na samenspel met Sjoerd Ars kon Danny Schreurs vrij op het doel van RBC af, maar hij faalde oog in oog met doelman Christianen. Aan de andere kant klopte Cees Toet de doelman Diederik Boer van Zwolle wel, maar zijn kopbal belandde op de lat. Voor rust had Ars nog de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar net als Ken van Mierlo namens RBC faalde hij voor de goal.
Ook na rust waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Ars en Arne Slot waren enkele keren gevaarlijk, maar ook RBC kreeg haar kansen via Melvin de Leeuw. Beide ploegen wisten niet te scoren, waardoor het 0-0 bleef.  Door het gelijkspel is de voorsprong op nummer twee RKC teruggelopen tot vijf punten.

FC Zwolle - RBC Roosendaal 0-0

Arbiter:Higler
Geel:Pollemans, Boddaert, de Leeuw, van Driel
FC Zwolle:Boer, Pot(67/Bakker), Botteghin, Drost Justiana, Slot, Schreurs(67/Wildschut), van der Haar, van Polen, Ars, van den Berg.
RBC Roosendaal: Christianen, Martina, Toet, Livramento(90/Hollemans), Pollemans, Brock, van Mierlo, de Leeuw, Boddaert, Jardim(73/Kruis), van Driel.