nieuws

Het Ravijn overleeft en pakt historische finaleplek

De waterpolosters van Het Ravijn hebben de return tegen Skif Moskou met succes doorstaan. De ploeg uit Nijverdal verloor weliswaar met 8-6, maar dat was voldoende na de ruime winst in de thuiswedstrijd. Daardoor staat er voor het eerst een Nederlandse waterpoloclub in de finale van de LEN Trophy.
De thuiswedstrijd van de halve finale in Nijverdal werd 12-5 gewonnen door de ploeg van Marcel ter Bals. Een goede uitgangspositie voor de return in Rusland. In de eerste periode kwam Skif al gauw op 2-0, maar halverwege maakte Sophie Veldhuis de aansluitingstreffer. Hoewel de Russen probeerden de voorsprong uit te breiden, wist Het Ravijn steeds met een antwoord te komen. In de tweede periode leken de Russen uit te lopen naar een ruime voorsprong, maar Lieke Klaasen verkleinde de achterstand weer. Zo ging het eigenlijk de hele wedstrijd. Na de 6-5 ruststand na de derde periode, hing een historische finaleplaats in de lucht. Die kwam er ook, want meer dan twee punten verschil wisten de Russen niet maken tegen de Nijverdalse waterpolosters.
Daarmee schreef Fysius Het Ravijn historie in de Nederlandse waterpologeschiedenis. Nog nooit eerder plaatste een Nederlandse club zich voor een finale van de LEN Trophy. De finale wordt over twee wedstrijden gehouden, respectievelijk op 6 en 20 april.Tegenstander is het Italiaanse Rapallo, die in de halve finale het Hongaarse Szentes versloeg. Maandag wordt geloot wie als eerste thuis speelt.

Skirf Moskou - Fysius Het Ravijn 8-6

(3-2,5-3,6-5,8-6)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.