nieuws

Wild leidt omnium na eerste dag op WK

Kirsten Wild uit Zwolle staat na de eerste van de zes onderelen eerste in het klassement van het omnium tijdens de WK baanwielrennen in Apeldoorn.
De Zwolse werd eerst vierde tijdens de vliegende ronde. Wild kwam na 200 meter met vliegende start over de meet in 14,796. De Spaanse Leire Olaberria was de snelste in 14,469. Op de puntenkoers eindigde ze op plek vijf. Tijdens het laatste onderdeel van de eerste dag, de afvalkoers, werd ze derde en dat was genoeg om de leidende positie in het klassement vast te houden. 
Wild heeft twaalf punten. Ze wordt gevolgd door de Canadese titelverdedigster Tara Whitten met veertien punten en de Poolse Malgorzata Wojtyra die op achttien punten staat. Zondag staan de drie resterende onderdelen op het programma.
'Dit is 'supercool', zo rijden in eigen land', vertelde ze na haar optreden waarbij ze op de puntenkoers op advies van bondscoach Robert Slippens had geprobeerd enigszins haar krachten te sparen. 'Ik heb me bewust niet met alle sprints bemoeid. Een tip van Robert, langs de baan vormt hij een extra paar ogen voor me.' Zondag verwacht ze een lastige dag. Met name de individuele achtervolging is niet haar sterkste onderdeel. 'Daar zullen Hammer en Whitten wel op me inlopen en ook op de 500 meter tijdrit behoor ik niet tot de sterksten.' Veel zal afhangen van de scratch, een onderdeel waarop Wild wel mogelijkheden ziet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.