nieuws

Zondag 3 april: Hoe saai kan iemand lopen...

Fans onderweg
Fans onderweg
Het was gewoon een kwestie van kilometers maken. En dus werd het weer een retourtje Fleringen. Van hectometerpaal 1.6 naar hectometerpaal 11,6 en weer terug. In totaal dus 20 kilometer, maar inderdaad.....erg saai!
De adrenaline zakte zaterdagavond maar langzaam weg na die geweldige wedstrijd in de Grolsch Veste, maar zondagmorgen rond een uur of half tien was ik weer fris en fruitig. Voor de zekerheid nam ik mijn opname-apparatuur mee in de rugzak. Je wist immers maar nooit wie of wat ik tegen zou komen. Het flesje water was de avond ervoor in de koelkast gezet en met twee boterhammen, een banaan en een fruit-kick moest het te doen zijn. Ik trof veel wielrenners op mijn pad, maar geen wandelaar te zien. Wel meerdere veulentjes, die dartel rondsprongen in de buurt van, naar ik aanneem, hun moeder. Prachtig gezicht was bij een boerderij aan de overkant van de weg waar zo´n grote trampoline in de tuin stond. Op de heenweg zag ik de hond des huizes wachten op de kinderen; trots vanaf de trampoline om zich heen kijkend. Op de terugweg bleek het dier en bij te zijn gaan liggen. Heerlijk.
Vlakbij huis trof ik de paarden op bijgaande foto. Gewedlig om te zien, zulke hoofden, die uit de stalraam steken. Na drie-en-een-half uur was ik weer terug. Vier keer gestopt: mijn waterfles viel een keer uit mijn rugzak, ik liet mijn paraplu een keer uit mijn handen vallen, ik kreeg m'n shaggie een keer niet aan vanwege de wind en ik moest de paarden fotograferen. Maar uiteindelijk was ik tevreden.
Komend weekend wordt er niet gelopen, want dan heb ik weekenddienst. Dat zal dus wel maandag of dinsdag worden. Misschien ga ik wel heen en weer lopen tussen Denekamper bult en Tankenberg. Om vast een beetje te oefenen voor dag drie in Nijmegen, als de zeven heuvelen ''beklommen'' moeten worden. Voor nu roept het gewone werk weer. Mocht iemand iets te melden hebben, dan kan dat nog steeds via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. En mijn geliefde echtgenote ontdekte dit weekend dat er niet gereageerd kan worden op de verhalen op deze site, maar dat probleem is inmiddels ook verholpen. Waarvan acte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.