nieuws

FC Twente kansloos onderuit bij Villarreal

FC Twente is na donderdagavond kansloos voor een plek in de halve finale van de Europa League. Villarreal was in de eerste wedstrijd van de kwartfinale met liefst 5-1 te sterk voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme.
Twente begon sterk aan het duel had in het eerste gedeelte van de eerste helft het meeste balbezit. In de achtste minuut was Theo Janssen als eerste dicht bij een doelpunt. Hij schoot een vrije trap rakelings naast. Daarna bleef Twente nog de betere ploeg, maar grote kansen creëerde het niet. Na ruim twintig minuten was het uit het niets 1-0 voor de Spanjaarden. Marchena kon vrij inkoppen uit een hoekschop nadat hij Luuk de Jong een klein duwtje had gegeven. Daarna nam Villarreal de regie ineens over en had Twente niets meer in te brengen. Na ruim een half uur raakte De Jong geblesseerd bij een hoekschop van de Spaanse ploeg, hij moest worden vervangen door Janko. Kort daarop was Nilmar dicht bij de 2-0, na een mooie actie zag hij zijn stiftje echter op de paal eindigen. Vlak voor rust was het wel voor de tweede keer raak voor Villarreal, Valero kon na een snelle aanval laag binnenschuiven achter doelman Mihaylov. Na deze dreun leken beide ploegen te gaan rusten met een 2-0 stand, maar de Spanjaarden waren nog niet klaar. Wisgerhof wist in de blessuretijd de bal niet goed weg te werken en Nilmar kopte nog voor rust de 3-0 binnen.
Na rust ging Villarreal verder met waar het gebleven was. De eerste kleine kansjes waren nog wel voor Twente, maar Ruiz stond buitenspel. Tien minuten na rust stond de thuisploeg al op 4-0. Rossi schoot de bal fraai binnen van buiten het strafschopgebied. Kort daarna was Nilmar al dicht bij de vijfde treffer, hij schoot hard in maar Mihaylov kon redden. Aan de andere kant was er een kansje voor Janko, na een voorzet van Janssen schoot hij echter over. De spits kwam even later goed weg, hij haalde aanvoerder Rodriguez van achter neer en kreeg geel van arbiter Nikolaev. De Argentijn moest daardoor wel geblesseerd van het veld. Het inbrengen van Chadli bij Twente was daarna positief, door de aanvaller kwam er meer dreiging maar echt grote kansen leverde het echter niet op voor de Enschedeërs. Tien minuten voor het einde viel aan de andere kant alweer de vijfde treffer. Nilmar maakte zijn tweede van de avond van de rand van het strafschopgebied. Janko had aan de andere kant een mogelijkheid om een eretreffer te maken voor de landskampioen, maar zijn inzet was veel te slap en kon worden gestopt door doelman Lopez. Invaller Cani probeerde het vlak voor tijd nog vanaf de middenlijn, maar de bal ging net over. De eretreffer kwam er toch voor Twente, Janko kopte in de laatste minuut de 5-1 tegen de touwen. Daarna was het snel afgelopen in Villarreal. Volgende week donderdag is de return in De Grolsch Veste, die wedstrijd lijkt echter een formaliteit.

Villarreal - FC Twente 5-1

1-0 Marchena (22)
2-0 Valero (43)
3-0 Nilmar (45+1)
4-0 Rossi (55)
5-0 Nilmar (80)
5-1 Janko (90+1)
Arbiter: Nikolaev (Rus)
Geel: Rosales, Janko, Cazorla, Nilmar
Villarreal: Lopez, Mario, Rodriguez (Capdevila/71), Musacchio, Catala (Kiko/82), Valero (Cani/79), Marchena, Bruno, Cazorla, Nilmar, Rossi.
FC Twente: Mihaylov, Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Rosales, Brama (Landzaat/77), Janssen, Ruiz (Chadli/60), De Jong (Janko/32), Bajrami.
Foto's: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.