nieuws

Special Enschede Marathon bij TV Oost

Nico Wantia
Nico Wantia
Hengelo, vrijdag 8 april 2011
Zondag 17 april vindt de 43e editie plaats van de Enschede Marathon. Bij TV Oost is dezelfde avond om 21.30 uur een uitgebreide samenvatting te zien van het atletiekevenement, dat te boek staat als één van de grootste en sfeervolste sportevenementen van Overijssel. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald. Het commentaar bij het wedstrijdverslag zal worden verzorgd door Nico Wantia. Radio Oost zal in live flitsen verslag doen van de Enschede Marathon.

Topatleten in Enschede

Samson Barmao behoort tot de grote favorieten in deze oudste marathon van Nederland. De 29-jarige Keniaan heeft een persoonlijk record van 2.09.01 en heeft als doel om het parcoursrecord dat in 2009 werd gelopen aan te scherpen. Het huidige parcoursrecord staat met 2.09.02 op naam van Jacob Yator uit Kenia. Met het oog op het vorig jaar vernieuwde, snelle parcours heeft de ervaren Barmao ervoor gekozen om in Enschede van start te gaan. De concurrentie komt van onder anderen de Keniaanse atleet Cosmas Koech, de Ethiopiër Gezaghn Girma en de Rus Sergey Rybin.

Grootschalig sportevenement
De Enschede Marathon is met bijna 9.000 deelnemers het grootste eendaagse sportevenement van Overijssel. Het parcours voert de lopers door onder meer Glanerbrug, Lonneker en de herbouwde wijk Roombeek. Het evenement vindt een week eerder plaats dan de deelnemers de laatste jaren gewend waren. Reden van deze verschuiving op de hardloopkalender is dat Pasen dit jaar op de vierde zondag in april valt.
Meer informatie over deze uitzending is te vinden op www.rtvoost.nl.
(niet voor publicatie) Voor meer informatie:
Frans Leushuis – Chef RTV Oost Sport
Telefoon: 074 - 2 456 456 / E-mail: f.leushuis@rtvoost.nl
Bijlage: foto presentator Nico Wantia – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.