nieuws

Tiental Heracles wint ruim bij Willem II

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt in Tilburg. De ploeg van trainer Peter Bosz zegevierde met 2-6 bij hekkensluiter Willem II.
Heracles leek een moeilijke avond tegemoet te gaan. Mark Looms haalde al na vier minuten een doorgebroken speler neer en moest met rood inrukken. Andreas Lasnik benutte de toegekende strafschop. Heracles toonde veerkracht en kwam twee minuten later alweer op gelijke hoogte. Everton Ramos da Silva kopte raak uit een voorzet van Willie Overtoom. De bezoekers hielden het overwicht en kregen kans op meer. Vooral Vejinovic was met twee pogingen dicht bij een treffer. Aan de andere kant hadden Jan-Arie van der Heijden en Denis Halilovic vrije kopkansen.
Vijf minuten voor rust bleek Everton wel scherp. De Braziliaan ontsnapte en rondde een lange bal van Antoine van der Linden af. In de blessuretijd van de eerste helft liep Heracles verder uit. Overtoom mocht van elf meter aanleggen, nadat Bart Biemans Heracles-spits Samuel Armenteros neerlegde. Overtoom faalde niet en zorgde voor de 1-3 ruststand.
Na de thee geloofde Willem II nog even in een comeback. Rigters kreeg een vrije schietkans, maar vond Remko Pasveer op zijn weg. Everton maakte na bij een uur spelen een einde aan de illusies van Willem II. De aanvaller maakte zijn derde van de avond en was daarmee de eerste speler van Heracles sinds Hennie van Nee op 6 september 1964 die een hattrick maakte. David Strihavka was gevaarlijk namens Willem II. Eerst raakte de invaller de paal, vervolgens scoorde de aanvaller wel, maar werd zijn treffer vanwege buitenspel afgekeurd.
Tien minuten voor tijd deed Halilovic nog wel wat terug met de 2-4 namens het zeer zwakke Willem II. Het tiental van Heracles gaf in de slotfase nog wat gas en liep via Overtoom en Kwame Quansah zelfs uit naar 2-6. Bij Heracles debuteerde Thomas Bruns nog in de 79ste minuut. De Almeloërs boekten de op één na grootste uitwinst in de Eredivisie, na een 0-5 overwinning bij VVV op 27 jan 2008. Het is voor het eerst dat Heracles zes keer scoort in een uitduel in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz komt door de zege op een punt van FC Utrecht, dat zondag in actie komt.

Willem II - Heracles Almelo 2-6

1-0 Lasnik (pen/4)
1-1 Everton (6)
1-2 Everton (40)
1-3 Overtoom (45+2/pen)
1-4 Everton (58)
2-4 Halilovic (82)
2-5 Overtoom (88)
2-6 Quansah (90+2)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Biemans, Strihavka (Willem II)
Rood: Looms (Heracles/4)
Willem II: Kujovic, Lampi (Levchenko/46), Biemans, Halilovic, Pereira, Hakola, Gravenbeek, Lasnik, Van der Heijden, Rigters, Janga (Strihavka/46).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Douglas (Ter Horst/10), Armenteros (Plet/72), Everton (Bruns/79).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.