nieuws

Woensdag 31 augustus - Bentelo

RTV Oost locatie: Burgemeester Buyvoetsplein   kaart en routebeschrijving     Radio Oost: 07.50 - 17.00 uur: gehele dag live flitsen en reportages     TV Oost: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur: live lokaal journaal met reportages 12.00 - 16.00 uur: webcambeelden 17.20 - 17.55 uur: "Zet 'm op 11", live programma met terugblik op de dag   Â
Onze verslaggevers interviewen inwoners en maken reportages voor Radio en TV Oost. Bovendien kunt u fantastische prijzen winnen in het dagelijkse Zet 'm op 11-spel. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar: op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Heeft u iets bijzonders te melden, lokaal nieuws, ergernissen, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u zomaar iets met de rest van Overijssel delen? U bent tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom op de RTV Oost locatie. Heeft u nu al interessant nieuws voor ons? Stuur een e-mail naar: 11@rtvoost.nl.
De live uitzending met de terugblik op de dag kunt u hier terugkijken.

BENTELO

Bentelo ligt in de gemeente Hof van Twente.
De plaats is een centrum van intensieve veehouderij, waarvan met name varkens en kippen de hoofdmoot vormen. Bentelo heeft de grootste wijngaard van Nederland, een vleesproeverij, een kinderspeelboerderij, diverse aspergetelers, drie kroegen en drie restaurants.
In Bentelo lag aan de Hagmolenbeek de havezate Hagmeule, genoemd naar de bijbehorende watermolen. De havezate verdween in de achttiende eeuw, de molen in de negentiende eeuw. Het dorp Bentelo kwam pas in de twintigste eeuw tot ontwikkeling ten noorden van de Bentelose es.

Foto's van de dag:

Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.