nieuws

Woensdag 17 augustus - Bathmen

RTV Oost locatie: Het grote grasveld aan de Brink kaart en routebeschrijving   Radio Oost: 07.50 - 17.00 uur: gehele dag live flitsen en reportages   TV Oost: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur: live lokaal journaal met reportages 12.00 - 16.00 uur: webcambeelden 17.20 - 17.55 uur: "Zet 'm op 11", live programma met terugblik op de dag
Bathmen is één van de 9 halve finalisten in de verkiezing van het Leukste Dorp van Overijssel. Vandaag laat het dorp zich van zijn beste kant zien en zal het zijn variant van het Leukste Dorp lied ten gehore brengen.
Onze verslaggevers interviewen inwoners en maken reportages voor Radio en TV Oost. Bovendien kunt u fantastische prijzen winnen in het dagelijkse Zet 'm op 11-spel. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar: op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Heeft u iets bijzonders te melden, lokaal nieuws, ergernissen, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u zomaar iets met de rest van Overijssel delen? U bent tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom op de RTV Oost locatie. Heeft u nu al interessant nieuws voor ons? Stuur een e-mail naar: 11@rtvoost.nl.
De live uitzending met de terugblik op de dag kunt u hier terugkijken.

BATHMEN

Bathmen valt tegenwoordig onder de gemeente Deventer. Tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2005 was Bathmen een zelfstandige gemeente, waarna het aan de gemeente Deventer werd toegevoegd. Hier was veel weerstand tegen, omdat Bathmen landelijk is en hierdoor onder stedelijk bestuur kwam. Men heeft gevraagd om zelfstandig te blijven, of zelfs desnoods te fuseren met de Gelderse gemeente Lochem en daarvoor de provinciegrens te wijzigen. Maar het voorstel haalde het niet en Bathmen werd samengevoegd met Deventer. Tot de voormalige gemeente Bathmen behoorden naast het dorp Bathmen ook de dorpen en buurtschappen Apenhuizen, Dortherhoek, Loo, Pieriksmars en Zuidloo.
Bathmen ligt tussen de Schipbeek in het zuiden en de spoorlijn Deventer-Almelo in het noorden. In de omgeving van Bathmen wordt in het voorjaar elk jaar de Schipbeeksurvival georganiseerd, een tocht met hindernissen met start en finish op het voetbalterrein van Bathmen.

Foto's van de dag:


Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.