nieuws

Woensdag 3 augustus - De Worp & De Hoven

RTV Oost locatie: Sportveld van 'Wijk- en Speeltuinvereniging De Hoven', Leliestraat 27, Deventer kaart en routebeschrijving   Radio Oost: 07.50 - 17.00 uur: gehele dag live flitsen en reportages   TV Oost: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur: live lokaal journaal met reportages 12.00 - 16.00 uur: webcambeelden 17.20 - 17.55 uur: "Zet 'm op 11", live programma met terugblik op de dag
De Worp & De Hoven is één van de 9 halve finalisten in de verkiezing van het Leukste Dorp van Overijssel. Vandaag laat het dorp zich van zijn beste kant zien en zal het zijn variant van het Leukste Dorp lied ten gehore brengen.
Onze verslaggevers interviewen inwoners en maken reportages voor Radio en TV Oost. Bovendien kunt u fantastische prijzen winnen in het dagelijkse Zet 'm op 11-spel. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar: op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Heeft u iets bijzonders te melden, lokaal nieuws, ergernissen, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u zomaar iets met de rest van Overijssel delen? U bent tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom op de RTV Oost locatie. Heeft u nu al interessant nieuws voor ons? Stuur een e-mail naar: 11@rtvoost.nl.
De live uitzending met de terugblik op de dag kunt u hier terugkijken.

DE WORP & DE HOVEN

De Worp & De Hoven ligt als enige buurt van Deventer aan de overzijde van de IJssel. Het is een gewilde buurt die bestaat uit woningen uit de jaren dertig en nieuwer. Op een paar locaties staat zelfs nieuwbouw uit de jaren negentig. De Hoven heeft statige herenhuizen langs de rand van de wijk, gezellige arbeiderswoningen uit de jaren dertig en eengezinswoningen van latere datum in het hart van de buurt.
Het is een aantrekkelijke en rustige woonbuurt met een sterk sociale structuur. De bewoners van de Hoven beschikken ook over een uniek plantsoen. Het Worpplantsoen is waarschijnlijk het oudste park van Europa en het enige bestaande park in de wereld dat in de uiterwaarden ligt. Het park is van de drie parken in Deventer misschien het minst bekend, maar wordt bijzonder veel gebruikt.

Foto's van de dag:


Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.