nieuws

Woensdag 13 juli - Broekland

RTV Oost locatie: Bouwhuisplein kaart en routebeschrijving   Radio Oost: 07.50 - 17.00 uur: gehele dag live flitsen en reportages   TV Oost: 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur: live lokaal journaal met reportages 12.00 - 16.00 uur: webcambeelden 17.20 - 17.55 uur: "Zet 'm op 11", live programma met terugblik op de dag
Broekland is één van de 9 halve finalisten in de verkiezing van het Leukste Dorp van Overijssel. Vandaag laat het dorp zich van zijn beste kant zien en zal het zijn variant van het Leukste Dorp lied ten gehore brengen.
Onze verslaggevers interviewen inwoners en maken reportages voor Radio en TV Oost. Bovendien kunt u fantastische prijzen winnen in het dagelijkse Zet 'm op 11-spel. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar: op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Heeft u iets bijzonders te melden, lokaal nieuws, ergernissen, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u zomaar iets met de rest van Overijssel delen? U bent tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom op de RTV Oost locatie. Heeft u nu al interessant nieuws voor ons? Stuur een e-mail naar: 11@rtvoost.nl.
De live uitzending met de terugblik op de dag kunt u hier terugkijken.

BROEKLAND

Broekland, een kerkdorp in de gemeente Raalte, ligt tussen Raalte en Wijhe en Olst.
In het centrum van het dorp ligt de Marcellinuskerk. In het voorjaar van 2005 is het centrum van het dorp vernieuwd. Zo is de van Dongenstraat opnieuw ingericht, en heeft de kerk, met daarvoor de oude karakteristieke eiken, een eigentijdse uitstraling gekregen.
Net iets buiten Broekland ligt het Horsthuis. Dit was voorheen het centrum van vele sociale en culturele activiteiten. Met de komst van het Kulturhus is dit enigszins veranderd. Het Horsthuis is er nu vooral voor de sport. Er zijn plannen om het Horsthuis volledig opnieuw op te zetten, zodat het veel effectiever benut kan worden.
Van 23 t/m 26 juli vindt het Broeklanderfeest plaats met een kermis en een grote tent voor allerlei activiteiten en optredens.

Foto's van de dag:


Zelf een leuke foto gemaakt van de dag? Stuur die dan naar: foto@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.