nieuws

Startproblemen Rally van Jordanië

Peter van Merksteijn jr.
Peter van Merksteijn jr.
Startproblemen voor de Rally van Jordanië. Door grote vertraging in de verscheping van de wedstrijdmaterialen kan de vierde race in het wereldkampioenschap mogelijk niet op donderdag van start gaan. De race-organisatie en de internationale automobielfederatie (FIM) beraden zich op een aangepast schema.
De boot met rallywagens, gereedschappen en andere benodigde apparatuur kreeg onderweg naar de Israëlische havenplaats Haifa motorpech en kwam pas woensdagmorgen aan, twee dagen later dan gepland. Vervoer per truck naar startplaats Amman duurt ook nog uren, waardoor de vereiste oefensessie op woensdag komt te vervallen.
Vervelend, meent de Nederlandse deelnemer Peter van Merksteijn jr. ,,Het is de eerste keer dat ik hier rij en door de vele keien langs het parcours is de verkenning bij deze rally heel belangrijk'', aldus de fabriekscoureur van Citroën.
Het doorgaan van de Rally van Jordanië stond lang ter discussie wegens de politieke onrust in Syrië. Pas nadat de race-organisatie de veiligheid had gegarandeerd, gaf de FIM groen licht.
Van Merksteijn rijdt in Jordanië zijn tweede WK-rally. De autocoureur uit Hengelo maakte in de Rally van Portugal zijn debuut, maar door materiaalpech kon hij weinig indruk maken. Dennis Kuipers presteerde wel goed in Portugal en scoorde met zijn tiende plaats zelfs een WK-punt. De Almeloër heeft in Jordanië wel een andere co-piloot in zijn Ford Fiësta. De Belg Bjorn Degandt vervangt landgenoot Frederic Miclotte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.