Invaller Pedro goud waard voor Go Ahead Eagles

Go Ahead heeft een nipte thuiszege geboekt op FC Volendam. Invaller Pedro nam de hoofdrol in een doelpuntrijk duel (4-3)
FC Volendam kwam al vroeg op voorsprong in de Adelaarshorst. Jack Tuyp schoot de bal koelbloedig langs doelman Sergio Padt. Het duurde een kwartier voordat de thuisploeg een antwoord had. Jarchinio Antonia kon vrij op de goal af en schoot met een lage schuiver raak.
Na rust ontpopte het duel zich een knotsgekke wedstrijd. Invaller Luis Pedro reageerde allert op het slechte uitverdedigen van Volendam en schoot in de korte hoek binnen. Direct daarna was het wederom Pedro die na een onderschepping de diepte in werd gestuurd. Opnieuw had de aanvaller geen moeite met scoren.
Toch kwamen de bezoekers uit Volendam wel terug in de wedstrijd. Melvin Platje zorgde voor de aansluitingstreffer, maar lang hoefden de fans uit Deventer niet in onzekerheid te zitten. Net als bij de derde treffer wist Pedro wederom direct na de aftrap te scoren. Het betekende een hattrick voor de invaller. In blessuretijd kwam Volendam via Jack Tuyp nog wel op 4-3, maar de zege van de ploeg van Andries Ulderink kwam niet meer in gevaar.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 4-3 (1-1)