nieuws

FC Twente verspeelt koppositie bij De Graafschap

FC Twente heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De landskampioen verspeelde in de slotminuut de koppositie op bezoek bij De Graafschap, 1-1.
Beide ploegen kregen nauwelijks kansen in het eerste bedrijf. Rydell Poepon was wel dicht bij een treffer, maar hij bleef niet rustig in duel met Mihaylov. Na de hervatting trof Hugo Bargas namens De Graafschap de paal. FC Twente leek toch te ontsnappen op De Vijverberg toen Landzaat met een fraai schot de score opende, 0-1. In de slotminuut ging het echter toch mis. Rogier Meijer kopte de bal achter Mihaylov, 1-1.
PSV is nu de nieuwe koploper dankzij de overwinning bij Heracles. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar de ploeg van trainer Fred Rutten heeft een beter doelsaldo. De derde titelkandidaat Ajax heeft nu één punt minder dan PSV en FC Twente.

De Graafschap - FC Twente 1-1

0-1 Landzaat (72)
1-1 Meijer (90)
Arbiter: Van Hulten
Geel: Meijer
De Graafschap: Waterman, Wormgoor, Buijs, Broekhof, Frankel, Rose, Meijer, Kujala, Jungschlager (Sebens/85), Poepon en Bargas.
FC Twente: Mihaylov, Leugers, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli, Brama, Ruiz, Landzaat, John (Janko/58), De Jong en Chadli (Bajrami/73).

Foto: TC/Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.