nieuws

‘Hollandse Week’ bij RTV Oost

Hollandse Week
Hollandse Week
Hengelo, dinsdag 19 april 2011
De laatste week van april laat RTV Oost de vaderlandsliefde opbloeien. In de aanloop naar Koninginnedag en de herdenkingen van 4 en 5 mei is Radio Oost een week lang Hollandser dan ooit. Tijdens de ‘Hollandse Week’ wordt van dinsdag 26 april t/m zondag 1 mei de hele dag muziek van eigen bodem gedraaid. Verder is er in de diverse programma’s volop aandacht voor typisch Nederlandse gebruiken, tradities, sporten, ambachten, eigenaardigheden en recepten. Ook de ‘zwervende verslaggever’ van Radio Oost bekijkt alles vanuit een Hollandse invalshoek.

Pim Pam Pet Spel

Tijdens de ‘Hollandse Week’ wordt bij Radio Oost elke dag een aantal keren het ‘Pim Pam Pet Spel' gespeeld. Deelnemers moeten het juiste antwoord bij de gedraaide letter geven. Er zijn diverse leuke en vooral typisch Hollandse prijzen aan verbonden. Deze variëren van een rondvlucht boven Paleis Het Loo tot een zak bloembollen.

Hollandse Spreuken actie
In het programma Goeiemiddag Overijssel (elke werkdag van 13.30 tot 16.00 uur) speelt presentator Marcel Spijkerman de hele week het ‘Hollandse Spreuken Spel’. Weet je een leuke originele Hollandse spreuk, of ken je een zelfbedachte grappige variant op een Hollandse spreuk, mail deze dan naar goeiemiddag@rtvoost.nl. Elke dag wint de inzender van de leukste spreuk zijn eigen tekst op een Delftsblauw tegeltje.

Stemmen voor Hollandse platen
Het publiek mag bepalen welke platen tijdens de Hollandse Week te horen zullen zijn! Stemmen kan via www.rtvoost.nl/holland, waar een keuzelijst met honderden nummers van eigen bodem te vinden is. Platen kunnen ook worden aangevraagd via het mailadres holland@rtvoost.nl. De meest gekozen nummers worden gedraaid in de speciale Top 40 van Hollandse Hits in het programma Overijssels Glorie op zondagmiddag 1 mei.
Noot voor de pers/ niet voor publicatie:
Voor meer informatie: Jennita Hingstman – Marketing en communicatie RTV Oost 074 – 2 456 455 of j.hingstman@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.