Het Ravijn verliest finale LEN Trophy

De waterpolodames van Het Ravijn uit Nijverdal zijn er woensdagavond niet in geslaagd de LEN Trophy te winnen, de Europacup II in het waterpolo. Na de overwinning van 12-5 in Nijverdal tegen het Italiaanse Rapallo Nuoto leek er niets aan de hand voor de ploeg van Marcel ter Bals. Maar in Italië ging het echter mis en won de thuisploeg met 12-3.

Voordat het eerste doelpunt viel was aan beide kanten de paal al geraakt. De Italianen kwamen op voorsprong door Bianciano. Tessa Stutterheim maakte kort daarna de gelijkmaker. In de eerste periode was Rapallo de betere ploeg en schoot liefst vier keer op de paal. Tussendoor maakte Frassinetti nog wel de 2-1. Vlak voor het einde kregen de Italianen de kans op een verschil van twee, maar keepster Meike de Nooy stopte een penalty en mede daardoor eindigde de eerste periode in 2-1.

 

In de tweede periode kreeg Guichelaar de kans op de gelijkmaker. Ze mocht een penalty nemen na een overtreding op Stutterheim. Ze wachtte echter te lang waarna de scheidsrechter het omdraaide en Rapallo de 3-1 aantekende. Na een bal op de lat maakte Rapallo even later wel de 4-1 en kort daarna ook al de 5-1. Twee minuten voor het einde van de periode kwam Het Ravijn terug tot 5-2 door een doelpunt van Sophie Veldhuis. In de laatste minuut bracht Rapallo het verschil weer op vier door de 6-2 aan te tekenen.

 

De Italianen begonnen sterk aan de derde periode en kwam al snel op 7-2 en kort daarna ook al op 8-2 waardoor het verschil in totaal nog slechts een punt in het voordeel van Het Ravijn. Daarna waren er kleine kansen voor de ploeg uit Nijverdal, maar uit een penalty werd het 9-2 voor de Italianen en dus was de totaalstand gelijk. Smit was daarna dichtbij, maar haar inzet eindigde op de lat. Aan de andere kant was het wel weer raak en dus werd de stand 10-2. De keepster van Rapallo bleek een echte sta in de weg voor Het Ravijn met enkele belangrijke reddingen. Vlak voor het einde van de derde periode maakte Rapallo ook nog de 11-2.

 

De eerste kans om het verschil te verkleinen in de vierde periode kwam op naam van Klaassen, maar ze raakte de paal. Ook Kuipers kreeg een kans, maar ook zij wist Het Ravijn niet dichterbij te brengen. Guichelaar deed dat even later wel en zorgde zo voor de 11-3. Het verschil was dus nog een punt in het voordeel van Rapallo. De Italianen brachten kort daarop het verschil echter weer op twee door de 12-3 te maken. Het Ravijn probeerde het daarna nog wel, maar vond vooral de keepster van Rapallo en kon het verschil niet meer goedmaken.

 

Rapallo Nuoto - Het Ravijn 12-3

(2-1, 6-2, 11-2, 12-3)

 

Foto: TC/Tubantia

Meer over dit onderwerp:
Archief
Deel dit artikel:

Reageren