FC Twente in slotfase langs ADO

FC Twente heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Michel Preud'homme won met 1-2. De doelpunten voor FC Twente werden gescoord door Bryan Ruiz en Luuk de Jong.
Voor rust hadden de toeschouwers in Den Haag weinig te genieten. Ruiz wist als enige te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De beste kansen in de eerste helft waren voor ADO. Telkens was het Mihaylov die de ballen tegen hield.
Een kwartier in de tweede helft wist Ruiz alsnog te scoren. De assist kwam op naam van Nacer Chadli. Tien minuten later bracht Dimitri Bulykin de stand op 1-1. Douglas verdedigde slecht waardoor hij werd uitgespeeld door de spits van ADO Den Haag. Hij schoot de bal onder doelman Mihaylov.
In de slotfase bracht Preud'homme Emir Bajrami in. Dit had meteen resultaat. Bajrami gaf de assist bij het tweede doelpunt van FC Twente. Zijn voorzet aan de linkerkant werd in tweede instantie ingekopt door Luuk de Jong.
Door de overwinning is FC Twente weer koploper in de eredivisie. De concurrenten PSV en Ajax komen pas zondag in actie.

ADO Den Haag - FC Twente 1-2