nieuws

Kritische Konterman mist echte kerels bij FC Zwolle

De ervaren spelers van FC Zwolle hebben het de laatste weken laten afweten, vindt Bert Konterman. De technisch manager van FC Zwolle sprak hier vrijdagavond over met TV Oost, toen de topper tegen RKC Waalwijk was onderbroken vanwege kwetsende spreekkoren. FC Zwolle verloor het duel met 3-0, waardoor de naaste belager nu evenveel punten heeft als FC Zwolle.
Konterman: "Je zag het de laatste weken al. Onnodige rode kaarten van de ervarener spelers. Oude spelers die niet het maximale brengen in een paar wedstrijden en dan kom je tekort." De nederlaag van vrijdagavond was geen incident, want volgens de twaalfvoudig international ging het sinds de winterstop al mis bij FC Zwolle. "Eerst verlies je wat punten door misschien te veel over het kampioenschap te praten. En daar zijn we allemaal medeschuldig aan binnen de organisatie." Ondertussen kwam RKC steeds dichterbij. "En vanuit het hautaine gedrag ging toen de spanning de boventoon voeren, waardoor spelers verlamd raken. Met name de ervarener spelers hebben daar moeite mee."
Toch is FC Zwolle twee speelrondes voor het einde nog altijd de lijstaanvoerder en heeft het nog vijf doelpunten voorsprong op RKC. In het komende duel mist FC Zwolle wel drie spelers vanwege schorsingen. "Misschien moeten we maar een paar spelers uit de A-jeugd doorschuiven, anders hebben we er niet genoeg", grapt Konterman. "We moeten kijken wat er nog overblijft en daar het beste van maken. En laten zien dat we echte kerels zijn, want dat heb ik vanavond ook gemist."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.