nieuws

Maandag 25 april: Nieuwe rugzak

De oude en de nieuwe rugzak (vlnr)
De oude en de nieuwe rugzak (vlnr)
Ik had het eerder al aangekondigd en deze dag ging het gebeuren: de hellingproef stond op het programma. Via Tankenberg en Denekamper bult bergie op en bergie weer af.
Mijn geliefde echtgenote kwam zondag opgetogen van zolder lopen met een fraaie rugzak. Een keer gekregen in haar kerstpakket. De rugzak die ik al twee Vierdaagses, inclusief de voorbereidingen, op mijn rug meezeul, vertoont wat gaten in de netjes waar de bidons in kunnen en met enige regelmaat dondert die fles eruit als ik de rugzak afdoe. Een nieuwe rugzak was dus een uitkomst!
Niet dus. Al snel had ik in de gaten dat de nieuwe weliswaar erg mooi en groot is, maar niet handig. Het voelde aan alsof ik een trui droeg in de maat XXL. Mooi om te zien, maar erg onpraktisch. De schouderriemen gleden steeds weg en ik kon met geen mogelijkheid al wandelend bij mijn bidon. Moest dus steeds de rugzak afdoen om een slokje water te nemen.
De geplande vier uur wandelen werd dus ingekort tot één rondje; na een uur en drie kwartier was ik weer thuis. En nadat er een foto was gemaakt van beide rugzakken, verdween het nieuwe exemplaar weer naar zolder. En hou ik het lekker bij de rugzak, die me al enkele honderden kilometers heeft voorzien van eten en drinken.
Voor komend weekend heb ik nog geen concrete plannen. Ik moet de wandelkalender nog raadplegen om te kijken of er iets leuks tussen zit. Ondertussen kunt u nog steeds op deze bijdrage reageren door hieronder een reactie te plaatsen. Of u kunt me mailen via jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.