nieuws

Lichte blessure voor Schreurs bij FC Zwolle

FC Zwolle lijkt de kater van het 3-0 verlies tegen RKC Waalwijk goed te hebben weggespoeld. De ploeg verspeelde na de winterstop een voorsprong van dertien punten op de Brabantse concurrent, maar staat - op doelsaldo - nog altijd bovenaan. En dus beseft FC Zwolle dat het alles nog in eigen hand heeft.
Trainer Art Langeler: "We hebben een uitstekend seizoen, met veel punten en bij vlagen uitstekend voetbal. Nu is de periode dat de prijzen worden verdeeld en zit het ons even tegen in een aantal wedstrijden. Maar we staan nog steeds bovenaan en nu gaat het om de laatste twee potjes. En het is toch geweldig dat we twee wedstrijden voor het einde nog spelen om de prijzen?"
De eerste hindernis voor FC Zwolle is vrijdag FC Den Bosch, dat als nummer acht van de Jupiler League naar de provinciehoofdstad komt en nog strijdt voor een plek in de play-offs. FC Zwolle mist in dat duel in ieder geval het centrale verdedigingsduo Eric Botteghin/Jeroen Drost, dat vanwege een schorsing moet toekijken. Daarnaast is Joey van den Berg nog geblesseerd en viel Danny Schreurs tijdens de afsluitende training uit met een enkelblessure. De verwachting is echter dat de Limburger wel kan starten vrijdag. Het maken van de opstelling is dan ook nog een beetje een puzzel voor Langeler. "Maar uiteindelijk hebben we nog wel een man of zestien fit en zullen we komen tot een goede opstelling." Diederik Boer keert terug onder de lat, omdat FC Zwolle in beroep is gegaan tegen zijn schorsing.
Het duel tussen FC Zwolle en FC Den Bosch begint vrijdag om 20.00 uur in een vrijwel uitverkocht stadion; er zijn nog slechts enkele honderden kaarten verkrijgbaar. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis en is live te zien op TV Oost. De uitzending vanuit Zwolle begint om 19.40 uur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.