nieuws

FC Zwolle hoopt op wonder

FC Zwolle hoopt vrijdag op miraculeuze wijze alsnog het kampioenschap in de Jupiler League in de wacht te slepen.
De ploeg is afhankelijk van een misstap van koploper RKC Waalwijk, dat twee punten voorsprong heeft en op bezoek gaat bij Fortuna Sittard. Zwolle zelf speelt uit tegen Cambuur. "We gaan er alles aan doen om te winnen", aldus trainer Langeler. "En mocht de stand in Sittard daar aanleiding toe geven dan gaan we proberen met drie goals verschil te winnen." Dat is bij een remise van RKC voldoende om de ploeg uit Waalwijk op doelsaldo te verslaan.
FC Zwolle kan tegen SC Cambuur, dat vijfde staat in de Jupiler League, weer beschikken over de centrale verdedigers Eric Botteghin en Jeroen Drost. Het tweetal keert terug na een schorsing. Doelman Diederik Boer ontbreekt wel vanwege zijn rode kaart in het duel met Sparta. Zijn plek onder de lat wordt overgenomen door Leon ter Wielen. Verder is er ook een basisplaats voor Nassir Maachi. Een sterk optreden van de Cambuur-huurling tegen zijn oude ploeg zou FC Zwolle mede kunnen helpen aan het gewenste wonder.  "Er zijn in het voetbal wel gekkere dingen gebeurd, dan ons morgen misschien te wachten staat ", weet Langeler. "Aan de andere kant moeten we ons zeker niet rijk rekenen. Cambuur is gewoon een lastige ploeg en we hebben zelf de afgelopen weken nou niet de meest fantastische vorm geëtaleerd. Dus een 3-0 overwinning daar zou op zichzelf al een bijzonder resultaat zijn."
SC Cambuur - FC Zwolle is vrijdagavond rechtstreeks te zien bij TV Oost. De aftrap is om 20.00 uur; de uitzending begint om 19.40 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.