Voetbalsters FC Twente snel klaar met FC Zwolle

De voetbalsters van FC Twente waren donderdagavond snel klaar met FC Zwolle. In de provinciehoofdstad was het al binnen een kwartier 4-0 voor de koploper. Uiteindelijk was FC Twente met 5-1 nog mild voor de hekkensluiter.
De furieuze start van de ploeg uit Enschede leidde binnen elf minuten tot treffers van Ellen Jansen en Maayke Heuver. Vervolgens scoorde Anouk Dekker in één minuut tweemaal en voltooide nog voor rust de loepzuivere hattrick. In de tweede helft was het gedaan met de Twentse dadendrang en in de slotfase redde Lydia Borg de spreekwoordelijke eer namens FC Zwolle. FC Twente blijft koploper en kan volgende week in de laatste thuiswedstrijd tegen Willem II het kampioenschap opeisen. Naaste belager ADO Den Haag won eveneens (met 2-1 van Willem II) en behoudt dus een achterstand van twee punten. AZ kwam niet verder dan 0-0 tegen FC Utrecht en is afgehaakt in de titelstrijd. In de kampioenswedstrijd moet FC Twente mogelijk aanvoerster Ashley Nick missen; zij brak in het duel met Zwolle haar pols.