Dames FC Twente in stijl naar titel

De dames van FC Twente zijn voor het eerst in de historie landskampioen geworden. De ploeg van trainer Mary Kok-Willemsen won het kampioensduel eenvoudig. In De Grolsch Veste werd Willem II met 4-1 verslagen.

De titel kwam op geen enkel moment in de wedstrijd in gevaar, want het eerste doelpunt voor FC Twente viel al na 23 seconden. Een voorzet vanaf rechts van Maayke Heuver, werd door Anouk Dekker goed ingekopt. Na ruim een half uur spelen bracht Maayke Heuver FC Twente met een prachtig schot van buiten de zestien meter op een comfortabele 2-0. Willem II werd in deze fase van de wedstrijd compleet weggespeeld. Voor rust werd het zelfs 3-0, door een doelpunt van Marloes Pieëte. Zij strafte slecht uitverdedigen van Willem II genadeloos af.

 

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. FC Twente was de voetballende ploeg en kreeg de meeste kansen. Anouk Dekker en Maayke Heuver verzuimden om Willem II nog meer pijn te doen. Na een uur spelen kreeg keepster Sari van Veenendaal voor het eerst in de wedstrijd wat te doen.

 

In het vervolg van de wedstrijd was er voor het publiek weinig te genieten en wachtte eigenlijk iedereen op het laatste fluitsignaal. Tien minuten voor tijd redde Willem II met een doelpunt nog de eer. Ook FC Twente wist nog één keer het net te vinden. Invalster Marianne van Brummelen speelde knap de keepster voorbij en scoorde de 4-1.

 

Doelpuntenmakers:

1-0 Dekker

2-0 Heuver

3-0 Pieëte

3-1 Van de Donk

4-1 Van Brummelen

 

Opstelling FC Twente:

Van Veenendaal, Minnaar, Bakker, Van de Putte, De Boer, Hulshof, Dekker, Heuver, Jansen (90' Nick), Worm (70' Van Brummelen), Pieëte (87' Heuvels).

 

Opstelling Willem II:

Sol, Vierken, Meulen, Van Erp, Van de Donk, Van de Wetering, Van de Bighelaar, Reuser, Havermans, Burger, Van de Pas.

 

Foto: Henk van der Hoeven

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport Nieuws
Deel dit artikel: