nieuws

TV Oost van start met ‘Overijssel Vandaag’

Studio Overijssel Vandaag
Studio Overijssel Vandaag
Focus op achtergronden en eigen nieuws
RTV Oost gaat vanaf volgende week het nieuws op televisie anders vormgeven. ‘Overijssel Vandaag’ is de naam waaronder vanaf 23 mei dagelijks wordt ingegaan op het regionale nieuws maar vooral ook de achtergronden daarvan. Het nieuwe programma wil aanvullend zijn op andere nieuwsbronnen en komt dagelijks met eigen verhalen. Naast het meer harde nieuws zal er ook aandacht zijn voor sport- en societynieuws. ‘Overijssel Vandaag’ wordt een ontspannen nieuwsmagazine met veel aandacht voor presentatie en vormgeving. In de hoofdstudio van RTV Oost in Hengelo is er inmiddels een geheel nieuwe studio voor ingericht.

Meer nieuws ‘uit eigen huis’

Adjunct-directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink: ‘In onze snel veranderende wereld is nieuws altijd en overal te verkrijgen. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop wij als regionale omroep het nieuws op tv moeten brengen. Tegen de tijd dat mensen de televisie aanzetten, is het nieuws al grotendeels bekend. Nieuwsrubrieken kunnen niet volstaan met het nogmaals brengen van dat nieuws. RTV Oost kiest er daarom voor meer aandacht te besteden aan de oorzaken en gevolgen van gebeurtenissen. Met verhalen ‘uit eigen huis’ die aansluiten op de beleving van de Overijsselse kijker. Maar ook door de vorm, met onder meer duopresentatie, zal ‘Overijssel Vandaag’ moeten boeien’.

Korte en lange versie

‘Overijssel Vandaag’ is vanaf 23 mei elke werkdag op de hele uren te zien bij TV Oost. Vanaf 17.00 uur is er een korte versie, vanaf 20.00 uur is er een langere versie van 18 minuten met duopresentatie. ‘Overijssel Vandaag’ wordt gepresenteerd door Carla Honing, Sarah de Geest, Maggy Dobson, Inga Tjapkes en Patrick Holtkamp.
Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.