nieuws
Zomerse gratin met gehaktballetjes

Ingredienten voor 4 personen:
Â
*Â 400 g rundergehakt
*Â 1 eetl. gehaktkruiden
*Â 1 ei, losgeklopt
*Â ca. 50 g paneermeel
*Â 450 g aardappelschijfjes, voorgekookt
* 125 ml kookroom
*Â zout en versgemalen peper
*Â 2 teentjes knoflook, geperst
*Â 1 eetl. gedroogde oregano
*Â 1 grote courgette, in dunne plakken
* 2 grote tomaten, in plakken
* 100 g geraspte jonge kaas
Bereiding:
Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven.
Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en oregano
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop.
Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.