Nieuws

Coronavirus zet ook streep door IJsbeelden Festival in Zwolle

IJsbeeldenfestival Zwolle
IJsbeeldenfestival Zwolle © eigen foto RTV Oost
Zwolle moet het komende winter doen zonder IJsbeelden Festival. De organisatie heeft besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan vanwege alle beperkingen door het coronavirus . Het IJsbeelden Festival stond gepland van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021.
Het coronavirus zet dus ook een streep door het IJsbeelden Festival van dit jaar. Eric Broekaart, organisator van het festival: “Het toch door laten gaan van het evenement zou mogelijk de continuïteit in de toekomst in de waagschaal kunnen leggen. Dat risico is te groot, met spijt in ons hart nemen we deze moeilijke beslissing."

Niet werken met tijdsloten

Hoewel het IJsbeelden Festival mogelijk met tijdsloten coronaproof georganiseerd had kunnen worden, voelt het volgens Broekaart niet goed om mensen te verleiden om met het openbaar vervoer vanuit heel Nederland naar Zwolle te laten komen. “De boodschap moet vooral zijn dat mensen thuis moeten blijven, een bezoek aan het IJsbeelden Festival past daar nu niet bij.”

Grootste winterevenement van Nederland

De afgelopen twee edities trok het winterse evenement meer dan 100. 000 bezoekers naar Zwolle. Hiermee is het IJsbeelden Festival het grootste winterevenement van Nederland. Broekaart is vastbesloten om in 2021 weer een IJsbeelden Festival in Zwolle te organiseren. Ook de internationale ijsbeeldenkunstenaars hebben aangegeven volgend jaar graag terug te komen naar Zwolle.
Ondanks de afbraakplannen van de IJsselhallen blijft de locatie van het IJsbeelden Festival op het parkeerterrein van de hallen beschikbaar tot december 2023. Het IJsbeelden Festival kan daar dus nog twee keer georganiseerd worden. Waar het evenement daarna gaat plaatsvinden is op dit moment nog niet duidelijk. Broekaart hoopt dat gemeente Zwolle het IJsbeelden Festival graag in de stad wil behouden en actief mee wil denken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.