nieuws

Ontwikkeling Kamperpoort Zwolle stap verder

Kamperpoort
Kamperpoort
De ontwikkeling van een groot deel van de wijk Kamperpoort in Zwolle is een stap verder. Multi Vastgoed, deltaWonen en de gemeente Zwolle tekenen binnenkort een overeenkomst waarin de financiële regeling van de bouwplannen in de Vogelbuurt/Katwolderplein worden vastgelegd.
In de nieuwe Vogelbuurt komen tussen de 50 en 70 sociale huurwoningen. Het Katwolderplein krijgt 90 woningen, winkels, horeca, een megabioscoop met 1500 zitplaatsen en een ondergrondse parkeergarage. September vorig jaar presenteerde deltaWonen en Multi Vastgoed elk een eigen stedenbouwkundig plan voor het gebied. De gemeente Zwolle heeft samen met beide partijen de plannen verder uitgewerkt. Verwacht wordt dat de bouw van de woningen in de Vogelbuurt in 2012 kunnen starten. De oplevering is in 2013. De opening van de winkels, bioscoop en parkeergarage is gepland voor het voorjaar van 2016.
In 2007 werd het startsein gegeven voor de grootscheepse renovatie van de wijk Kamperpoort. Oude bedrijven, zoals de vroegere Fenix fabrieken, en ook woningen zijn gesloopt. Beetje bij beetje wordt de wijk opgeknapt. In totaal worden er acht projecten uitgevoerd die de Kamperpoort uiteindelijke een gevarieerde stadswijk moeten maken met twee keer zoveel woningen. Het aantal sociale huurwoningen in de wijk blijft gelijk. Meer informatie over de plannen voor de Kamperpoort zijn te vinden op www.kamperpoortzwolle.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.