nieuws

Impossible Project al na jaar succesvol

De productie van "polaroid" filmpjes in Enschede loopt beter dan verwacht. Het bedrijf 'Impossible' - dat de productie heeft hervat nadat Polaroid ermee stopte - produceert dit jaar al een miljoen filmpacks.
Het bedrijf is opgezet door tien oud-werknemers van Polaroid die tegen elk advies in besloten om de productie van de directklaarfilmpjes weer door te zetten. Ze werden door vriend en vijand voor gek verklaard maar na een jaar blijkt er toch een grotere afzetmarkt te zijn dan iedereen dacht. De tien mannen die het aandurfden werken inmiddels al met zeventig collega's over de hele wereld samen. Het bedrijf heeft naast de fabriek in Enschede kantoren geopend in Tokio, New York en Wenen. De verwachting is dat de productie van de directklaarfilmpjes volgend jaar al opgeschroefd kan worden tot twee miljoen. 
De directklaarfilmpjes vinden vooral gretig aftrek bij kunstenaars, architecten en grafisch vormgevers die de unieke kenmerken van de foto's nog kunnen waarderen. Voor het grote publiek zijn de foto's al jaren minder interessant door de opkomst van digitale fotografie. André Bosman van Impossible denkt nog tientallen jaren vooruit te kunnen met de Polaroid foto's. "Je hebt liefhebbers die in oude auto's blijven rijden of platen draaien en van diezelfde doelgroep moeten wij het ook hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.