nieuws

Autorodeo Hengevelde live bij TV Oost

Logo Autorodeo Hengevelde
Logo Autorodeo Hengevelde
Hengelo, vrijdag 10 juni 2011

Erik Hulzebosch verslaggever bij spectaculaire wedstrijd

Op zondag 19 juni wordt tijdens de Höftedagen in Hengevelde de spectaculaire Autorodeo verreden. Bijna driehonderd coureurs zullen zorgen voor een zondags spektakel met een ruige rand. Het gaat natuurlijk om de snelheid, maar dat niet elke auto ongeschonden uit de strijd komt is voor het publiek het mooiste vertier. Bij een autorodeo is het namelijk toegestaan de tegenstander te raken! TV Oost doet van 14.00 tot 16.00 uur live verslag van dit sensationele evenement. Entertainer Erik Hulzebosch zal daarbij optreden als speciale verslaggever langs het parcours. Sportverslaggever Paul Schabbink en oud-voorzitter Hans Oude Rikmanspoel van de Höftedagen verzorgen het wedstrijdcommentaar.
Klamme handen, modder op je helm en ronkende motoren: de Autorodeo Hengevelde is een evenement op zich. Bij een autorodeo rijden auto's op een door een greppel omringd parcours, waarbij ze veelvuldig tegen elkaar aan knallen. De laatste auto die nog rijden kan, is de winnaar. De deelnemende auto’s zijn oude voertuigen die in de regel al bijna rijp zijn voor de sloop. Dit jaar heeft de organisatie van de Autorodeo Hengevelde tevens gezorgd voor een speciale Lady’s manche, een heat met alleen vrouwelijke bestuurders.
De wedstrijd is opgedeeld in verschillende rondes of manches en een finale. Het parcours wordt gedurende de race omgeploegd tot een zand- of modderveld. De deelnemers rijden met hun auto’s op elkaar in en proberen elkaar total-loss te rijden of in de greppel te drukken. Op de wedstrijd wordt toegezien door een jury en scheidsrechters met vlaggen. Deze letten ook op de veiligheid; zo nodig wordt de race stilgelegd.
De Autorodeo Hengevelde is zondag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur live te zien bij TV Oost. Zondagavond is er elk uur een samenvatting te zien vanaf 21.30 uur.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Zweers – Coördinator RTV Oost
Tel.: 074 – 2 456 413 / E-mail: r.zweers@rtvoost.nl
Bijlage: logo Autorodeo Hengevelde

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.