nieuws

Dinsdag 14 juni: Bezoek aan het hotel

Het is weer een Van der Valk geworden deze keer. Vorig jaar sliep en at ik bij Papendal, dit keer wordt het Molenhoek. Met als detail: ik slaap in Gelderland en gebruik ontbijt en maaltijd in Limburg. Op een kilometer of zeven van de wedren in Nijmegen.
En dat komt door de rijksweg, die dwars door Molenhoek loopt. Het hotelgedeelte staat aan de ene kant, het slaapgedeelte aan de andere. Dat betekent dus dat ik meerdere keren per dag een soms drukke weg moet oversteken, maar volgens de mensen van het hotel heeft dat nog nooit problemen opgeleverd. Zeker niet sinds er kort geleden een speciale oversteek is gemaakt.
Ik had een afspraak met meneer De Ridder en die stond me dan ook al op te wachten. Hij vertelde me dat het hotel tijdens de Vierdaagse voor zo'n tachtig procent gevuld is met mensen die meedoen of op een andere manier aan de Vierdaagse gerelateerd zijn. Zoals bijna alle hotels in Nijmegen en omgeving is men helemaal ingericht op het enorme evenement. Het ontbijt-buffet is vanaf 01.00 uur geopend en dat is een enorme opsteker voor me. Vorig jaar konden we vanaf 2.30 uur een papieren tas met wat bolletjes (en een mars, dat dan weer wel) ophalen bij de receptie en dat was dan ook gelijk de lunch. Ik heb meneer De Ridder plechtig laten beloven dat ik elke ochtend tenminste gebakken ei met spek kan nuttigen voordat ik me in bus of trein zet. Want daar ben ik nog niet over uit. Op tien minuten lopen schijnt een rails te liggen en volgens mijn zegsman stopt er ook een bus voor de deur. Maar misschien wordt het wel de fiets; ik weet het nog niet. En met de maaltijd zit het ook wel goed. Tijdens het gesprek was onduidelijk of ik een vol arrangement had of op de kaart was aangewezen, maar voordat ik vertrok was dat opgelost. Ik kan straks (net als vorig jaar trouwens) kiezen uit tien voorgerechten, tien hoofdgerechten en vijf desserts. Als ik daar elke dag maar weer uitkom!
Na het bezoek had ik er in ieder geval nog meer zin in. Temeer daar we op de laatste dag strak langs het hotel lopen. Daar heb ik de afgelopen twee jaar niet echt op gelet, maar deze keer zou ik dus zo even een korte douche kunnen nemen op mijn kamer als ik langs kom. Hoewel, die zal dan al wel weer schoon opgeleverd zijn voor de volgende klanten. Hoe dan ook: op maandag 18 juli meld ik me in Molenhoek en vrijdag 22 juli hoop ik er met mijn derde Vierdaagsekruisje weer te vertrekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.