nieuws

Politie Twente helpt Friese collega’s bij familiedrama

De politie Twente is gevraagd de politie in Friesland te helpen bij het familiedrama in Sneek. Daar werd vrijdagochtend een 27-jarige vrouw neergestoken.
 De dader is vermoedelijk haar uit Denekamp afkomstige zwager, die op zoek was naar zijn ex-vrouw. De Denekamper ging na de steekpartij naar België maar kon daar aangehouden worden. Nederland heeft inmiddels aan de Belgische autoriteiten om uitlevering van de man gevraagd. De politie Twente is gevraagd naar meer informatie over het gezin uit Denekamp. Dat wordt meegenomen in het totale tactische onderzoek.
Vrijdagochtend iets voor zes uur werd het alarmnummer gebeld door de 27-jarige vrouw die vertelde dat ze gewond was geraakt. Toen de hulpdiensten arriveerden bij haar woning aan de Partuurstraat in Sneek was de vrouw al overleden. Volgens buurtbewoners waren tijdens het incident twee van haar kinderen in de woning, haar man en oudste kind waren niet thuis. De politie doet bijna geen uitspraken over de gebeurtenis, de omstandigheden of de relatie tussen het slachtoffer en de dader. Volgens een woordvoerder willen ze het verhaal van getuigen zo min mogelijk beïnvloeden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.