Nieuws

Lutten: waar kleine dorpjes groot in kunnen zijn

Lutten, het is feitelijk niet meer dan een vlek op de landkaart. Maar het dorpje, onder de rook van Hardenberg, is zo'n typisch voorbeeld van waar kleine dorpen groots in kunnen zijn. De vriendengroep, die sinds jaar en dag allerlei evenementen organiseert, zette vandaag de lokale schooljeugd in het zonnetje.
Een plaatselijke vriendengroep lanceerde enkele jaren geleden het evenement Lutten Life, een openluchtfestival op een weiland aan de rand van het dorp. Met veel succes want het perceel staat ieder jaar bomvol als de diverse rockbandjes hun muziek het publiek in slingeren.

Winst teruggegeven

"Uitgangspunt was dat we dit doen voor de gemeenschap", vertelt Edwin Altena, die er vanaf het allereerste begin bij was. "Als organisatie hebben we besloten een deel van onze winst van de afgelopen vijf jaar terug te geven aan de Luttense bevolking."
Door corona moest dit jaar het rode potlood door de Lutter agenda, maar de organisatie liet toch van zich horen.
Zo werden onlangs al de senioren uit het dorp meegenomen voor een gezellige dag uit. En maandag was het de beurt aan de jeugd van basisschool De Fontein. "Alle leerlingen hebben een nieuw tenue aangeboden gekregen voor sportevenementen."

Aanpak

Bestuurslid Roy Lamberink over de aanpak van Lutten Life: "We zijn begonnen als onderdeel van de feestweek, die altijd rond Koningsdag gehouden wordt. Sinds vier jaar zijn we onderdeel van Lutten Leeft: een club met meerdere organisaties die de belangen van Lutten behartigt. Lutten Helpt bijvoorbeeld biedt de helpende hand bij het halen van boodschappen voor senioren, Lutten Levert (participatie in groene stroom) en Lutten Bouwt (gezamenlijke kavelinkoop en overleg met de gemeente) zijn ook onderdelen van Lutten Leeft. "
"Wij bekostigen dit vanuit een potje dat wij als Lutten Life in de afgelopen vijf jaar bij elkaar hebben gespaard. Doel van Lutten Life is dat de omzet teruggegeven wordt aan de samenleving. Dit hebben we gedaan door een gezamenlijk gezellige middag voor de senioren en nu dus ook voor de kinderen van de school."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.