nieuws

FC Zwolle verliest Ars aan Levski Sofia

Sjoerd Ars
Sjoerd Ars
FC Zwolle moet op zoek naar een nieuwe spits. Clubtopscorer Sjoerd Ars vertrekt naar Levski Sofia, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.
Woensdag bereikte Ars mondeling overeenstemming met de Bulgaarse club over de verbintenis. Eerder waren beide clubs het al eens geworden over de transfersom. Levski Sofia, dat ook al de Nederlanders Serginho Greene en Dustley Mulder onder contract heeft, eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de Bulgaarse eredivisie, op drie punten achterstand van Litex Lovech. De club speelt dus komend seizoen Europees voetbal.
Donderdag vertrekt de 27-jarige Achterhoeker naar Bulgarije om een woning te zoeken en het contract te ondertekenen. "We moeten nog wel even kijken of alle gemaakte afspraken goed op papier komen", houdt zaakwaarnemer Monique van Vossen nog een kleine slag om de arm. "Vorig jaar was Ars ook rond met een club op Cyprus, maar die kwamen de afspraken niet na." 
Ars speelde pas één seizoen bij FC Zwolle, maar hij speelde zich door zijn grote doelpuntenproductie nadrukkelijk in de kijker bij andere clubs. In 33 competitieduels scoorde Ars maar liefst 28 keer. Hoeveel geld FC Zwolle heeft gekregen voor de transfer is niet bekend gemaakt. Ars had in Zwolle nog een contract voor één seizoen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.