nieuws

Pittige pangafilet

Pangafilet
Pangafilet © sandstorms-kookboek.nl
Ingrediënten:   * 2 eetlepels olie * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 1 blik tomatenblokjes * 2 eetlepels allesbinder * 1 theelepel sambal * 4 eetlepels kokosmelk (pakje of blikje) * 600 gram pangafilet * ½ bos koriander * Sambal bevat relatief veel zout. Er is ook natriumarme sambal te koop of gebruik eens verse Spaanse pepertjes.

Bereiding:

Verhit de olie in een wok of hapjespan maak de ui en knoflook schoon en hak ze fijn. Fruit de ui en knoflook in de hete olie lichtbruin. Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.  
Doe de sambal en kokosmelk erin en bind de saus met de allesbinder. Snijd de vis in niet te grote stukken en voeg deze toe aan de rode saus. Laat vervolgens de vis in ongeveer 8 minuten garen in de saus.
Hak de koriander fijn en roer het voorzichtig door het gerecht. Het kan nu geserveerd worden.
Tip: Is de koriander niet verkrijgbaar? 'Dan kunt u deze vervangen door peterselie.
EET SMAKELIJK :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.