nieuws

Zaterdag/zondag 25/26 juni: Ronde van Twente

Het moest er maar eens een keer van komen: twee dagen achter elkaar lopen. En dus meldde ik me samen met John zowel zaterdag als zondag om acht uur 's morgens in Lonneker voor de Ronde van Twente. Voor in totaal 75 kilometer.
Toen we net vertrokken waren op zaterdag ging mijn telefoon en meldde Inez Tammerveld uit Borne zich. Vorig jaar kwam die ook toevallig op mijn pad en ze had me gezien in Lonneker. Kort daarna sloot ze bij ons aan en hebben we zelfs beide dagen gedrieën gelopen. Hoewel.....zaterdag liep Inez de 30 en hebben we haar dus deels niet gezien.
Zaterdag viel wat betreft het weer een beetje tegen en was ik blij dat ik mijn jasje had meegnomen. Zondag sloot meer aan bij het weer dat in Nijmegen te verwachten is: drukkend warm. De organiserende Wandel Sportbond Enschede had het weer goed voor elkaar. Er waren mooie routes uitgezet en onderweg was er enkele keren een verfrissende onderbreking in de vorm van watermeloen, kaas, worst, krentenbollen, appels en allerlei soorten drank. Verder waren er ook stops bij horecagelegenheden waar men zelf kon kiezen. Zaterdag heb ik nog geholpen een loslopende hond te vangen. Het baasje was in het bos aan het zoeken, terwijl ik het dier (een retriever-pup) aan de halsband vasthield. Gelukkig namen de dames op de foto de hond van me over, want John was al doorgelopen. Maar ja, als er iets met een dier is, stel ik toch prioriteiten.
Op zondag kwam ik kort in gesprek met twee dames uit Zwolle. Dat was bij de sigarettenautomaat in een café in De Lutte. Ik vreesde niet voldoende rookwaar te hebben, maar bleek ook onvoldoende geld te hebben voor een nieuw pakje. Eén van de dames deed niet moeilijk en gaf me het ontbrekende deel. We hadden ook op zaterdag al met elkaar gesproken en ook veel lol gehad. Ik wist dat ik de dames kende, maar wist alleen niet meer waarvan. Dat bleek dus van een trainingstocht twee jaar geleden in Delden. Ze maakten me samen een groot compliment, door te stellen dat ik niet alleen was afgevallen (dat wist ik al), maar dat ik ook veel beter ben gaan lopen. Toch wel prettig om te horen. Als ''beloning'' heb ik ze natuurlijk op de foto gezet (ik was in de haast zondag mijn opnameapparatuur vergeten) en zelfs de gekregen halve euro op het terras in Lonneker terug gegeven in de vorm van twee sigaretten.
Komend weekend moet ik werken en wordt dus niets georganiseerds gedaan. Dus wordt het maandag of dinsdag en ik denk dat het de Springendalroute (48 kilometer) wordt. Reacties op dit en andere verhalen kunt u natuurlijk gewoon achterlaten en u kunt me mailen via jaaplooptdevierdaaagse@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.