Sport

Kika van Es keert terug bij FC Twente Vrouwen

Kika van Es
Kika van Es © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft zich versterkt met Kika van Es. De 28-jarige verdedigster komt over van Everton en tekent in Enschede een contract voor één seizoen.
Van Es speelde in het seizoen 2017/18 ook al bij FC Twente. Daarna vertrok de 64-voudig international naar Ajax om een jaar later de overstap naar Engeland te maken.

Dicht bij huis

"Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug", aldus Van Es. "De kans om weer voor FC Twente te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen. De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten in Enschede."
Technisch manager René Roord is blij met de terugkeer van Van Es: "Kika is een buitenkans voor ons. Wij zijn heel blij om een speelster van haar kaliber en met haar ervaring toe te kunnen voegen aan onze selectie."

Trainingsstage

Van Es is op dit moment nog op trainingsstage met de Oranje Leeuwinnen en sluit volgende week aan bij FC Twente Vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.