nieuws

Nog negen gewonden in ziekenhuis

Twee mensen zijn zwaargewond geraakt bij het instorten van de dakconstructie van het stadion van FC Twente, één van hen verkeert in kritieke toestand. De toestand van de overige 9 gewonden die nog in het ziekenhuis liggen, is stabiel. In totaal raakten 15 mensen gewond.
Een 31-jarige man uit Nijverdal heeft het ongeluk niet overleefd. Van de gewonden komen er zes uit Hellendoorn. De overigen zijn afkomstig uit Oldenzaal, Losser, Rijssen, Twenterand en Duitsland. Er wordt niet langer gezocht naar slachtoffers in het stadion. De hulpdiensten gaan ervan uit dat er geen mensen meer onder het puin liggen. Over de oorzaak van het instorten van de dakconstructie voor de uitbreiding van het stadion valt nog niets te zeggen. Burgemeester Den Oudsten verwacht op z'n vroegst vrijdagochtend de eerste onderzoeksresultaten. Het stadion blijft voorlopig verboden gebied. Het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken het ongeluk.
Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente spreekt van een groot drama. Volgen hem verkeert FC Twente in shocktoestand. 'Dit verwacht je in een rampenfilm, niet in het echt', aldus een geëmotioneerde Munsterman. De selectie van FC Twente die op trainingskamp was in Zeeland, is teruggekeerd naar Enschede. Munsterman heeft de Open Dag op zondag 17 juli afgelast. Andere evenementen in- en rondom het stadion zijn tot nader order afgelast.
Voor werknemers en andere direct betrokkenen van de bouwbedrijven en FC Twente is vrijdagavond een besloten informatiebijeenkomst .

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.