nieuws

FC Twente wint doelpuntrijk duel van Fenerbahce

FC Twente is donderdag aan de Iris Cup met een overwinning. In het Belgische Tubeke werd de Turkse kampioen Fenerbahce, na een 4-0 voorsprong, met 4-3 verslagen.
Al na drie minuten kwam Twente op voorsprong door een doelpunt van linksback Dwight Tiendalli, hij scoorde na een mooie aanval over meerdere schijven. Binnen het kwartier was het al 2-0. Berghuis reageerde attent na een actie van Chadli en schoot binnen. Kort daarna maakte Luuk de Jong al de derde treffer voor de Enschedese ploeg. Hij ging alleen op de keeper af en rondde koelbloedig af. Tien minuten voor rust maakte De Jong de vierde treffer, na goed voorbereidend werk van Berghuis tikte hij de bal met enig fortuin binnen. Kort voor rust kwam Fenerbahce op het scorebord. Semih Sentürk was de doelpuntenmaker.
In de tweede helft waren de kansen een stuk schaarser. Stoch was nog dicht bij een treffer aan de kant van Fenerbahce, maar hij schoot net naast. Bajrami raakte aan de andere kant een bal verkeerd en verspeelde daarmee een grote kans. Twintig minuten voor het einde was het wel raak, Sentürk maakte zijn tweede van de avond voor de Turken. Kort daarna maakte hij ook zijn derde en bracht daarmee de spanning nog even terug in de wedstrijd. Verder dan 4-3 liet Twente het echter niet komen en daarmee won het ook de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Vrijdag staat de tweede wedstrijd van de Iris Cup op het programma. Standard Luik is dan de tegenstander. Dat duel begint om 18.00 uur en wordt opnieuw in Tubeke gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.