nieuws
IJs met gekarameliseerde noten

Ingrediënten (6 personen):
* 100 gram ongezouten gepelde gemengde noten* zonnebloemolie* 100 gram suiker* 5 eetlepels water* vanille-ijs
Bereiding:
Hak grote noten iets kleiner. Smeer de bakplaat dun in met zonnebloemolie. Doe de noten, suiker en water in een pan met dikke bodem. Verwarm de inhoud langzaam op middelmatig vuur en vooral niet te hete hittebron. Laat de suiker zonder roeren smelten en eerst een gele kleur krijgen.
Na 12 minuten is de kleur goudbruin geworen. Giet het mengsel over de bakplaat uit. Zorg dat de zeer hete gekarameliseerde suikerlaag overal even dun is. Laat de laag afkoelen en breek hem in stukken. Schep op elk bord 2 bolletjes vanille-ijs.
Garneer met de gekarameliseerde noten.
Garneer met de gekarameliseerde noten.